O Tawernie
Restauracja Tawerna Kapitańska nawiązuje do najlepszych tradycji kuchni staropolskiej i pielęgnuje lokalne dziedzictwo gastronomiczne. Serwujemy naszym gościom potrawy przygotowywane z regionalnych produktów, wpisanych na listę produktów tradycyjnych. Odwiedzając naszą restaurację, będziecie mieli okazję spróbować chleba wypiekanego przez nas na miejscu oraz dojrzewających steków wołowych. Zaserwujemy Wam również ryby z własnej hodowli, a także wieprzowinę i drób. Gamę smaków doskonale uzupełnią regionalne napitki.
Szef Kuchni
To dzięki niezwykłym umiejętnościom i wyjątkowemu kunsztowi kulinarnemu Szefowej Kuchni Anny Strażyńskiej potrawy w Tawernie Kapitańskiej zyskują swój niepowtarzalny wymiar.
Przez wiele lat jej kuchnią zachwycali się artyści, i to właśnie dzięki namowom gwiazd kina, telewizji i estrady, które przekonywały ją do otwarcia restauracji, mają dziś Państwo możliwość spróbowania jej unikalnych potraw.
Klimat
Odwiedzając restaurację Tawerna Kapitańska, poczujecie prawdziwie morski klimat. Nastrój tworzą wnętrza utrzymane w marynistycznej estetyce oraz żeglarskie stroje personelu.
Poziom obsługi nie ustępuje w niczym temu na ekskluzywnych statkach.
Piwnica win
Do naszych dań proponujemy starannie dobrane gatunki win.
Tawerna Kapitańska to nie tylko wyśmienite potrawy, ale również bogata karta win. Chilijskie Escudo Rojo oraz wiele innych czeka na prawdziwych smakoszy.
Gospodarstwo ekologiczne
Na wyjątkowy smak naszych dań wpływają starannie dobrane składniki – korzystamy wyłącznie z regionalnych produktów, wpisanych na listę tradycyjnych.
W naszym menu znajdziecie dojrzewające steki wołowe, a także baraninę, drób i wieprzowinę. Uraczymy Was również pieczonym przez nas chlebem, rybami i homarami z własnych hodowli oraz lokalnymi napitkami.
Dojrzewalnia wołowiny
Chcemy kultywować nasze kulinarne dziedzictwo, serwując Wam dania przygotowane na bazie regionalnych produktów wpisanych na listę produktów tradycyjnych.
Będziecie mogli spróbować polskiej dojrzewającej wołowiny, baraniny, ryb z naszych własnych hodowli, a także wieprzowiny i drobiu w różnych postaciach.
Skontaktuj się z nami/ Zarezerwuj
Celem rezerwacji zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub mailowego:
+48 600 500 784 / +48 71 303 82 91
biuro@tawernakapitanska.pl
CZYNNE:
Poniedziałek - Sobota - od godziny 13:00
Niedziela - od godziny 12:00