plenfrdeitrues

Tawerna Kapitańska

To tutaj na mapie Dolnego Śląska w Ścinawie Polskiej powstało niezwykłe miejsce. Chcąc kultywować nasze dziedzictwo kulinarne i serwować Wam dania na bazie produktów regionalnych wpisanych na listę produktów tradycyjnych. Będziecie mogli spróbować chleba z naszego wypieku, polską dojrzewającą wołowinę, baraninę, ryby z własnych hodowli, nie zapominając o wieprzowinie i drobiu w różnych postaciach, chciałbym również zwrócić uwagę na regionalne napitki. Chcemy, żebyście mogli u nas przyjemnie i aktywnie spędzić czas, delektując się niezwykłością naszych potraw, rozkoszując klimatem, oraz korzystając z uroków rzeki .

To jedyne takie miejsce nad Odrą, gdzie Goście mogą po obiedzie popływać statkiem.

 

Chef Kuchni Ania Strażyńska z Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Tomasz Jakubiak, Paweł Mieszała, Joseph Seeletso oraz Karol Okrasa.

 

Ania z Karolem Okrasą

Tawerna Kapitańska

600 500 784 / 71 303 82 91

Marina Oława

600 500 196

Statki

600 500 217

lub napisać maila

biuro@tawernakapitanska.pl

Ścinawa Polska 38, 55-200 Oława